Curcugkel caps

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach, Αικατερίνης Γκέλη - MD Ιατρός Ακτινολόγος

Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Curcugkel  Περίληψη άρθρου

Η φυσική σκόνη κουρκουμίνης είναι αδιάλυτη στο νερό και αυτό την καθιστά δυσαπορρόφητη από το έντερο. Γιαυτό, για να ληφθεί μια αποτελεσματική δόση φυσικής σκόνης κουρκουμίνης από το στόμα, θα πρέπει να χορηγηθεί μια σημαντικά μεγάλη δόση της (8-12 γραμμάρια).Το γεγονός αυτό οδήγησε στην επινόηση της πιο ευαπορρόφητης μορφής κουρκουμίνης, της μικκυλιακής κουρκουμίνης (Curcugkel, που είναι πιο ευαπορρόφητη από την απλή σκόνη κουρκουμίνης κατά 18.500%.Οι κάψουλες του συμπληρώματος διατροφής Curcugkel περιέχουν υγρή διαλυτοποιημένη κουρκουμίνη [Liquid curcumin solubilisate] Γερμανικής τεχνογνωσίας NovaSOL® Curcumin, το οποίο είναι πλήρως υδατοδιαλυτό και λιποδιαλυτό.

Το διάλυμα μικκυλιακής κουρκουμίνης απορροφάται ταχύτατα από το έντερο. Αυτό επιτρέπει στην κουρκουμίνη να αναπτύξει εξαιρετική  βιοδιαθεσιμότητα και αυτό έχει τεκμηριωθεί κλινικά [1].

Το Curcugkel caps είναι προϊόν που προέκυψε με τη  μοναδική Γερμανική νανοτεχνολογία NovaSOL®, με την οποία μετασχηματίζεται η φυσική κουρκουμίνη στην  πιο βιοδιαθέσιμη μορφή της, την υγρή μικκυλιακή κουρκουμίνη.

Περιγραφή

Η ξηρή σκόνη του ριζώματος του φυτού, που έχει την ονομασία κουρκουμάς ή Κουρκούμη η μακρά (Curcuma longa) έχει μια μακρυνή ιστορία χρησιμοποίησης στην Αγιoυρβεδική ιατρική για τη θεραπεία ποικίλων φλεγμονωδών νόσων.

Η κουρκουμίνη, που είναι το κύριο συστατικό του κουρκουμά, είναι πολύ γνωστή για τις ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Γιαυτό το λόγο μπορεί να παίξει ζωτικό ρόλο στην πρόληψη της χρόνιας φλεγμονής, που συνδέεται με διάφορες καταστάσεις, όπως η υγεία των αρθρώσεων, η υγεία του εγκεφάλου, του εντέρου και η υγεία του καρδιοκυκλοφορικού συστήματος και ο καρκίνος.

Ενώ τα ευεργετικά αποτελέσματα της κουρκουμίνης στην υγεία και ο μηχανισμός δράσης της έχουν μελετηθεί σε βάθος, εν τούτοις η περιορισμένη βιοδιαθεσιμότητητά της, όταν χορηγείται από το στόμα, αποτελεί μεγάλο θέμα, πο

υ δεν επέτρεπε την ευρεία εφαρμογή της στους ανθρώπους.

Η φυσική σκόνη κουρκουμίνης είναι αδιάλυτη στο νερό και αυτό την καθιστά δυσαπορρόφητη από το έντερο. Γιαυτό για να ληφθεί μια αποτελεσματικιή δόση φυσικής σκόνης κουρκουμίνης από το στόμα θα πρέπει να χορηγηθεί μια σημαντικά μεγάλη δόση της (8-12 γραμμάρια).

Αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί χρησιμοποιώντας μια σύγχρονη μοναδική νανοτεχνολογία που κάνει την κουρκουμίνη εξαιρετικά διαλυτή, αυξάνοντας έτσι δραματικά τη βιοδιαθεσιμότητά της.

Τεχνολογία

Η τεχνολογία διαλυτοποίησης [solubilisation  technology] της NovaSOL® προσδίδει στην κουρκουμίνη μοναδικές ιδιότητες, που έχουν ως επακόλουθο τη γρήγορη απορρόφηση και την πολύ υψηλή βιοδιαθεσιμότητά της.

Μια κλινική μελέτη σε ανθρώπους έδειξε την ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα της  NovaSOL® Curcumin σε σύγκριση με το εκχύλισμα της φυσικής κουρκουμίνης και μικροποιημένης κουρκουμίνης [1]

Αυτή, η πολύ σταθερή, υψηλής βιοδιαθεσιμότητας διαλυτοποιημένη κουρκουμίνη NovaSOL® Curcumin ενισχύει το αποτέλεσμα και τα πολλαπλά οφέλη της κουρκουμίνης στην ανθρώπινη υγεία με πολύ μικρότερες δόσεις.

Η διαλυτοποιημένη κουρκουμίνη NovaSOL® Curcumin είναι ένα κίτρινο, κρυστάλλινης διαύγειας διάλυμα, το οποίο είναι ταυτόχρονα υδατοδιαλυτό και λιποδιαλυτό, εξαιτίας της μοναδικής μικκυλιακής δομής της.

Πληροφορίες για το προϊόν

Οι κάψουλες Curcugkel περιέχουν  μικκυλιακή κουρκουμίνη (NovaSOL® Curcuminσε υγρή μορφή [Διαλυτοποιημένο υγρό εκχύλισμα κουρκουμίνης, που είναι διαλυτό στο κρύο νερό].

Δοσολογία:  Κάθε κάψουλα Curcugkel περιέχει 670 mg υγρής μικκυλιακής κουρκουμίνης (NovaSOL® Curcumin), που  ισοδυναμεί με 36mg καθαρής κουρκουμίνης, τα οποία αντιστοιχούν σε  περίπου  8 gr τυποποιημένης φυσικής σκόνης  κουρκουμίνης  (95%) ή 16 κάψουλες ή χάπια σκόνης κουρκουμίνης. Χορηγείται μία κάψουλα ημερησίως ή η δοσολογία καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό, ανάλογα με την περίπτωση. 

Συσκευασία των 30 καψουλών

 

Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση

1. Schiborr C1, Kocher A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes. Mol Nutr Food Res. 2014 Mar;58(3):516-27. doi: 10.1002/mnfr.201300724. Epub 2014 Jan 9.


Τα αναγραφόμενα στο παραπάνω άρθρο είναι  επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.curcumin.gr έχει βασιστεί στις ιατρικές γνώσεις και απόψεις του  Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη, οι οποίες είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.curcumin.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.curcumin.gr είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής.Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.
  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του curcumin.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.