Μελέτη επιδεικνύει την υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα της Μικκυλιακής Κουρκουμίνης

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach, Αικατερίνης Γκέλη - MD Ιατρός Ακτινολόγος

Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Curcugkel
H εταιρεία Frutarom Switzerland Ltd., Health BU Switzerland, σε συνεργασία με την  Aquanova AG, Darmstadt, Germany, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μελέτης που πρόσφατα δημοσιεύτηκε και εξετάζει τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης  δια μέσου τριών διαφορετικών συστημάτων χορήγησης.

 

Είναι αναγνωρισμένο πλέον ότι η κουρκουμίνη, που αποτελεί το πιο ενεργό βιολογικό συστατικό του ριζώματος του κουρκουμά [Κουρκούμη η μακρά, (Curcuma longa)], επιδεικνύει ευρέως φάσματος οφέλη για την υγεία.

Το κλειδί για να επενδύσει κανείς στα οφέλη της κουρκουμίνης για την υγεία  είναι να βελτιωθεί η περιορισμένη απορροφητικότητά και βιοδιαθεσιμότητά της, όταν χορηγείται από το στόμα.

Η τυπικά χαμηλή συστηματική βιοδιαθεσιμότητα της λιποφιλικής κουρκουμίνης αποδίδεται στην πτωχή της διαλυτότητα στην υγρή φάση της γαστρεντερικής οδού και τον γρήγορο μεταβολισμό και απέκκρισή της από το σώμα.

Εδώ και αρκετά χρόνια, έχουν προκύψει νέα συστήματα χορήγησης της κουρκουμίνης, που στοχεύουν  στην αύξηση της απορροφητικότητας, της βιοδιαθεσιμότητας και της κατκράτησής της στο σώμα.

Η μελέτη ‘‘Η βιοδιαθεσιμότητα κουρκουμίνης μέσω της από  του στόματος χορηγούμενης μικροποιημένης σκόνης και υγρών μικκυλίων κουρκουμίνης αυξάνεται σημαντικά  στα υγιή άτομα και διαφέρει μεταξύ των δύο φύλων’[1] έδωσε σημαντικές πληροφορίας γιαυτό το θέμα.

Συγκεκριμένα: Με αυτή τη μελέτη παρέχονται πληροφορίες που δείχνουν ενίσχυση της συστηματικής πρόσληψης και διατήρηση στην κυκλοφορία του αίματος, των μικκυλίων κουρκουμίνης ΝovaSol©, σε σύγκριση με τη χορήγηση αντίστοιχων ποσοτήτων φυσικής σκόνης κουρκουμίνης και μικροποιημένης κουρκουμίνης.

 “Οι αριθμοί είναι υπαρκτοί,εξηγεί ο JanFrank, PhD, καθηγητής στο  Hohenheim UniversityInstitute of Biological Chemistry and Nutrition, Stuttgart, Germany και κύριος ερευνητής αυτής της πρόσφατα δημοσιευθείσης κλινικής μελέτης επί ανθρώπων.  

“Η  AUC-[η περιοχή κάτω από την καμπύλη συγκέντρωσης στο πλάσμα- καμπύλη χρόνου, η οποία είναι το χρυσό πρότυπο μέτρησης της βιοδιαθεσιμότητας μιας χημικής ουσία] τοποθετεί τη μικκυλιοποιημένη κουρκουμίνη NovaSOL® ένα κεφάλι με τους ώμους, πάνω από τα λοιπά συστήματα απελευθέρωσης κουρκουμίνης στο αίμα.

Αυτή η δυνατότητα εξασφαλίζει σημαντικές ευκαιρίες πραγματικής αξιοποίησης των ιδιοτήτων της, να δώσουν το μέγιστο των αποτελεσμάτων τους.

Η μελέτη βασίστηκε στη σύγκριση  των AUC του πλάσματο και   επιδεικνύει σημαντικές διαφορές   μεταξύ των τριών μορφών κουρκουμίνης με την ακόλουθη συνολική  AUC:

Φυσική κουρκουμίνη  66 +/- 116 nmol/L×h,

Μικροποιημένη κουρκουμίνη [curcumin micronisate] 583 +/- 289 nmol/L×h,

Μικκυλιοποιημένη  κουρκουμίνη 12148 +/- 4547 nmol/L×h.

Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι η μικκυλιοποιημένη κουρκουμίνη δείχνει 185 φορές υψηλότερη AUC, δηλαδή δείχνει συμπερασματικά ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα από τη φυσική σκόνη κουρκουμίνης κατά 18500%. 

Περαιτέρω μελέτες, που περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των διαφορών των συγκεντρώσεων στο πλάσμα, μεταξύ των ανδρών και των γυναικών  και η βιοαποτελεσματικότητα της μικκυλιακής κουρκουμίνης, βρίσκονται καθ’ οδόν στο εργαστήριο του καθηγητή.

Μέχρι σήμερα η πιο ευαπορρόφητη και βιοδιαθέσιμη μορφή κουρκουμίνης, που κυκλοφορεί στην αγορά είναι η υγροποιημένη μικκυλιακή κουρκουμίνη ΝοvaSOL®Curcumin, η οποία έχει 185 φορές ή 18.500% μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από την απλή σκόνη φυσικής κουρκουμίνης [1].


Η παρασκευή καψουλών μικκυλιοποιημένης υγρής κουρκουμίνης με την τεχνική ΝοvaSOL®Curcumin, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα με την εμπορική ονομασία Curcugkel έλυσε αυτό το πρόβλημα της ανάγκης λήψης μεγάλων δόσεων φυσικής κουρκουμίνης (8-12 γραμμάρια ημερησίως) προκειμένου η κουρκουμίνη να επιδείξει τα ευεργετικά αποτελέσματά της για την υγεία.

Κάθε κάψουλα Curcugkel περιέχει 670mg ΝοvaSOL®Curcumin, που αντιστοιχεί σε 36 mg καθαρής κουρκουμίνης ή 8 γραμμάρια φυσικής σκόνης κουρκουμίνης ή 16 κάψουλες ή χάπια σκόνης κουρκουμίνης των 500mg.

Η δοσολογία της Curcugkel είναι μία κάψουλα ημερησίως μετά το φαγητό ή ανάλογα με την περίπτωση τη δόση την καθορίζει ο θεράπων ιατρός. Χορηγείται στους υγιείς ενήλικους για λόγους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και αντιοξείδωσης,  μια κάψουλα ημερησίως, επί τρείς μήνες. Οι ασθενείς με διάφορες ασθένειες μπορεί να ενισχύσουν τις θεραπείες τους, παίρνοντας κουρκουμίνη, συμβουλευόμενοι πάντοτε τον θεράποντα γιατρό τους. 

Tο Curcugkel σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 25.11 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].

Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση

C. Schiborr, et al., The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes, Molecular Nutrition & Food Research 2014in press.

Frank J, Schiborr C, Kocher A, Meins J, Behnam D, Schubert-Zsilavecz M, Abdel-Tawab M. Transepithelial Transport of Curcumin in Caco-2 Cells Is significantly Enhanced by Micellar Solubilisation. Plant Foods Hum Nutr. 2017 Mar;72(1):48-53. 

 

Το πλήρες άρθρο μπορεί να το μελετήσει κανείς κατεβάζοντας το:http://dx.doi.org/10.1002/mnfr.201300724


Τα αναγραφόμενα στο παραπάνω άρθρο είναι  επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.curcumin.gr έχει βασιστεί στις ιατρικές γνώσεις και απόψεις του  Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη, οι οποίες είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.curcumin.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.curcumin.gr είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής.Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.
  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του curcumin.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.