Τεχνολογία της ΝοvaSol© Curcumin (Curcugkel)

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach, Αικατερίνης Γκέλη - MD Ιατρός Ακτινολόγος

Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Curcugkel
H πολυφαινόλη κουρκουμίνη αναφέρεται σε πάνω από 6000 επιστημονικές δημοσιεύσεις για τις πολλαπλές επωφελείς δράσεις της στην υγεία του ανθρώπου.

 Η κουρκουμίνη είναι το κύριο κουρκουμινοειδές συστατικό της σκόνης του αποξηραμένου ριζώματος του τροπικού φυτού Κουρκούμη η μακρά (Curcuma longa),  του κουρκουμά  είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης, αντικαρκινική, καρκινοπροστατευτική ουσία, χωρίς να προκαλεί παρενέργειες.

Κατά τη χρήση της κουρκουμίνης δεν παίζει ρόλο η ποσότητα που θα πάρει κανείς από το στόμα, υπό μορφή καψουλών ή δισκίων ή αν  το εκχύλισμά της περιέχει μεγαλύτερη αναλογία κουρκουμίνης από τα λοιπά κουρκουμινοειδή του κουρκουμα. Αυτό που έχει εξαιρετική σημασία  είναι το γεγονός ότι η κουρκουμίνη έχει μικρή απορροφητικότητα και βιοδιαθεσιμότητα στο αίμα και τους ιστούς. Η λήψη ακόμη και 8-12 γραμμαρίων  φυσικής σκόνης κουρκουμίνης δεν ανεβάζει τα επιπεδα της κουρκουμίνης στο αίμα. Αυτό έχει ως επακόλουθο να μη μπορεί ο  οργανισμός να μπορεί να αξιοποιήσει την κουρκουμίνη θεραπευτικά,


 CurcuminDissolutionAnalysis thumb1  Το κλειδί στη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης είναι η δυνατότητά να απελευθερωθεί στο καλύτερο σημείο της απορρόφησης, στο εντερικό τοίχωμα.

Όσα προιόντα κουρκουμίνης έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα  πάσχουν από τη φάση διαχωρισμού τους στο στόμαχο, διότι έχουν πτωχή σταθερότητα στα χαμηλότερα επίπεδα γαστρικού pH 1.1.

 

Εξετάζοντας ένα διάλυμα κάτω από συνθήκες που μιμούνται το γαστρικό pH και τη θερμοκρασία του σώματος, η ποσοτική ανάλυση δείχνει ότι η μέτρηση της θολερότητας των περισσοτέρων προϊόντων  δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω του διαχωρισμού που διακρίνεται στις εικόνες με τα γαλακτώματα.

Κανένα από τα γαλακτώματα δεν είναι διαυγές και ομομογενές, όσο το NovaSOL®Curcumin.
Η βιομιμητική μήτρα του μικκυλίου είναι τελείως σταθερή στο γαστρικό pH  και είναι ΠΛΗΡΩΣ απελευθερωμένη στο εντερικό τοίχωμα για τη μέγιστη απορρόφηση


Στη δημοσιευμένημελέτη“The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes. Mol Nutr Food Res. 2014 Mar;58(3):516-27” αναφέρεται ότι η NovaSOL® Curcumin   έχει μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα από τη φυσική σκόνη κουρκουμίνης κατά 18.500% ή 185 φορές μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα με βάση την AUC. Το μέγεθος αυτής της βιοδιαθεσιμότητας  είναι αξεπέραστο μέχρι σήμερα, από οποιαδήποτε άλλη μορφή κουρκουμίνης που κυκλοφορεί στην αγορά.


Στο παρακάτω πίνακα η C-Max (Μεγίστη συγκέντρωση στο πλάσμα), ο T-Max (Χρόνος για να φθάσει τη μεγίστη συγκέντρωση στο πλάσμα) και τα επίπεδα συγκράτησης ελεύθερης κουρκουμίνης  στο πλάσμα και τους ιστούς είναι εκθετικά υψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν κουρκουμίνης, που κυκλοφορεί στην αγορά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πλείστη φυσική σκόνη κουρκουμίνης  απεκκρίνεται δια μέσου του ήπατος μέσα σε δύο ώρες από τη λήψη της, ενώ το NovaSOL®Curcumin παραμένει στο πλάσμα για περισσότερο από 24 ώρες

Η εκθετικά μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα/απορρόφηση  της NovaSOL®Curcumin  κατά 185 φορές [Περιοχή κάτω από την καμπύλη-AUC] από  ισοδύναμη ποσότητα φυσικής σκόνης κουρκουμίνης υποστηρίχτηκε από ανεξάρτητη κλινική έρευνα του Υπουργείου Υγείας της Γερμανίας και πραγματοποιήθηκε σε πειραματόζωα και ανθρώπους!

Με τη NovaSOL®Curcumin κάθε καταναλωτής του θα απορροφήση τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα κουρκουμίνης και θα συγκρατήσει μέσα στον οργανισμό του για περισσότερο από ένα εικοσιτετράωρο τη μεγαλύτερη δυνατή θεραπευτική ποσότητα ελεύθερης κουρκουμίνης.

Στον παρατιθέμενο πίνακα απεικονίζεται οι ισοδύναμες δόσεις  από την κάθε μορφή κουρκουμίνης, προκειμένου να προσληφθούν 10 γραμμάρια κουρκουμίνης.

Οι δύο κάψουλες NovaSOL®Curcumin των 450mg (κάθε κάψουλα περιέχει 27 mg κουρκουμίνης) ισοδυναμούν με 25 κάψουλες φυσικής σκόνης κουρκουμίνης ή 5 κάψουλες Curcu-GelBCM95, ή 15 κάψουλες μικροποιημένης κουρκουμίνης ή 6 κάψουλες Μeriva.Στην Ελλάδα το NovaSOL®Curcumin  κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία  Curcugkel,  υπό μορφή καψουλών που περιέχουν 670 mg υγρής NovaSOL®Curcumin, που ισοδυναμεί με 40 mg κουρκουμινοειδών ή 36 mg καθαρής κουρκουμίνης, που ισοδυναμεί με 8 γραμμάρια φυσικής σκόνης κουρκουμίνης. Μία μαλακή κάψουλα ζελατίνης Curcugkel ισοδυναμεί με 16 απλές κάψουλες φυσικής σκόνης κουρκουμίνης.

Tο Curcugkel σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 25.11 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].

Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658, 2744023768. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

 


Τα αναγραφόμενα στο παραπάνω άρθρο είναι  επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.curcumin.gr έχει βασιστεί στις ιατρικές γνώσεις και απόψεις του  Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη, οι οποίες είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.curcumin.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.curcumin.gr είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής.Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.
  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του curcumin.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.