Μικκυλιακή διαλυτοποίημένη (solubilized) κουρκουμίνη [Curcugkel]

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach, Αικατερίνης Γκέλη - MD Ιατρός Ακτινολόγος

Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Curcugkel
Οι πρώτες ύλες των τροφίμων, των συμπληρωμάτων διατροφής και των φαρμάκων προκειμένου να χορηγηθούν στους ανθρώπους πρέπει να έχουν τύχει μιας επεξεργασίας.

 H επεξεργασία μιας ουσίας πρέπει να  εξασφαλίζει τη μεγίστη δυνατή απορροφητικότητα και βιο-διαθεσιμότητα της στον οργανισμό.

Η εταιρεία AQUANOVA εφαρμόζει τη διαλυτοποίηση (solubilisation) για να δημιουργήσει υγρές μορφές προϊόντων, σύμφωνα με της φυσικές αρχές, με ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων.

Η εταιρεία AQUANOVA χρησιμοποιεί την προχωρημένη τεχνολογία NovaSOL®, η οποία αποτελεί τη βάση για την παραγωγή προϊόντων, όπως η NovaSOL®Curcumin. Διαλυτοποίηση μπορεί να υποστούν όλες οι ουσίες που χρησιμοποιούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή φάρμακα, προκειμένου να αυξηθεί η βιοδιαθεσιμότητά τους.

Η τεχνολογία της διαλυτοποίησης επιτρέπει τη δημιουργία υγρών προϊόντων με καθαρή, κρυστάλλινη διαύγεια με ασύγκριτη νανοκλίμακα μικκυλιακής δομής και πρωτοποριακά χαρακτηριστικά.

Τα διαλυτοποιημένα προϊόντα με την τεχνολογία NovaSOL® είναι ταυτόχρονα λιποδιαλυτά και υδατοδιαλυτά (αμφιφιλικά).

Τα νανομεγέθους μικκύλια μέσα στους διαλυτοποιητές έχουν διάμετρο κάτω των 30 νανομέτρων [το νανόμετρο είναι το ένα εκατομμυριοστό του χιλιοστού] και ως εκ τούτου είναι μικρότερο και από το μήκος κύματος του φωτός.

Αυτό καθιστά δυνατόν, οι διαλυτοποιητές NovaSOL® [NovaSOL® solubilisates] να δημιουργούν διαλύματα κρυστάλλινης διαύγειας, τα οποία έχει αποδειχτεί ότι έχουν μια σημαντικά εντονότερη βιοδιαθεσιμότητα σε σχέση με τις άλλες χημικές μορφές διαφόρων ουσιών που κυκλοφορούν στην αγορά.

Συνεπώς οι διαλυτοποιητές NovaSOL® έχουν εξαιρετικά μεγαλύτερη βιοδιαθεσιμότητα, από αυτή που επιδεικνύουν οι  κλασσικές σκόνες διαφόρων ουσιών, όπως η φυσική σκόνη κουρκουμίνη ή άλλων μορφών ουσιών που χορηγούνται από το στόμα.

Οι διαλυτοποιητές NovaSOL® ευρίσκουν ευρύτατη εφαρμογή στην παρασκευή ποτών, συμπληρωμάτων διατροφής και ιδιαιτέρως στην παρασκευή μαλακών καψουλών. Έχει αποδειχτεί ότι οι διαλυτοποιητές είναι πολύ σταθεροί και παρασκευάζονται εύκολα.

Το μικκυλιακό διαλυτοποιημένο εκχύλισμα κουρκουμίνης σε φυτικές κάψουλες υδροξυπροπυλμεθυλκυτταρίνης NovaSOL®Curcumin περιέχουν 670 mg NovaSOL®Curcumin, που αντιστοιχεί σε 36 mg καθαρής κουρκουμίνης ή 40 mg κουρκουμινοειδών, που αντιστοιχούν σε 8 γραμμάρια φυσικής σκόνης κουρκουμίνης κυκλοφορεί στην Ελλάδα, ως συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία Curcugkel.

Οι πολλαπλές ιδιότητες της κουρκουμίνης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική, καρκινοπροληπτική, αντικαρκινική, αντιμεταστατική και ανοσοτροποποιητική, έχουν αποδειχθεί σε καλλιέργειες κυττάρων και πειραματόζωα.

Ο περιορισμός της χρησιμοποίησης της κουρκουμίνης σε ανθρώπινες παθολογικές καταστάσεις οφείλεται στην πτωχή βιοδιαθεσιμότητα της φυσικής σκόνης κουρκουμίνης. Αυτό το εμπόδιο φαίνεται ότι παρακάμφτηκε με την υγρή διαλυτοποιημένη κουρκουμίνη NovaSOL®Curcumin.

Αποδείχτηκε ότι η μορφή αυτή κουρκουμίνης έχει εξαιρετική απορροφητικότητα από το έντερο και πολύ αυξημένη βιοδιαθεσιμότητα, η οποία βρέθηκε ότι είναι μεγαλύτερη κατά 185 φορές , με βάση την AUC, ή 18.500% .

AUC σημαίνει Area under the plasma concentration-time Curve και είναι το πιο αξιόπιστο μέτρο της βιοδιαθεσιμότητας της κουρκουμίνης, διότι λαμβάνει υπόψη ολόκληρη την ανταπόκριση της κουρκουμίνης στη διάρκεια του χρόνου.

Πιο απλά παίρνοντας μια κάψουλα Curcugkel από το στόμα ανιχνεύονται επίπεδα ελεύθερης κουρκουμίνης στο αίμα όλο το εικοσιτετράωρο. Ενώ αυτό δεν συμβαίνει με την απλή σκόνη κουρκουμίνης, η οποία μετά από 3 ώρες από τη λήψη της σχεδόν δεν ανιχνεύεται στον ορό του αίματος.

Η Δοσολογία του Curcugkel ως συμπληρώματος διατροφής είναι μια κάψουλα ημερησίως μετά το φαγητό για τρεις μήνες. Μπορεί να χορηγηθούν περισσότερες κάψουλες ημερησίως, εφόσον αυτό γίνεται με εντολή γιατρού για ειδικούς λόγους.


Tο Curcugkel σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 25.11 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].

Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658, 2744023768. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση

Schiborr C, Kocher A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes. Mol Nutr Food Res. 2014 Mar;58(3):516-27.


Τα αναγραφόμενα στο παραπάνω άρθρο είναι  επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.curcumin.gr έχει βασιστεί στις ιατρικές γνώσεις και απόψεις του  Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη, οι οποίες είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.curcumin.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.curcumin.gr είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής.Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.
  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του curcumin.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.