Φυσικοί τρόποι πρόληψης του καρκίνου©

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach, Αικατερίνης Γκέλη - MD Ιατρός Ακτινολόγος

Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Curcugkel



  Περίληψη άρθρου

Σε πολυάριθμες προκλινικές και κλινικές μελέτες διαφόρων πληθυσμών φαίνεται ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, όσον αφορά τον περιορισμό της συνολικής συχνότητας εμφάνισης και θνησιμότητας του καρκίνου. Παρά τούτο, το πλήρες δυναμικό της προληπτικής στρατηγικής απέχει ακόμη πολύ από το να υλοποιηθεί και παραμένει σε πρώιμο στάδιο. Υπάρχουν πολλές σημαντικές προκλήσεις σχετικά με αυτό το ζήτημα, και μία από τις κρίσιμες προκλήσεις είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ κινδύνων και οφελών από τα μέτρα πρόληψης. Σήμερα η πρωτογενής πρόληψη περιλαμβάνει την ενσωμάτωση διαφόρων δραστηριοτήτων όπως αλλαγές του τρόπου ζωής για τη μείωση του κινδύνου, έλεγχος για την ανίχνευση πρώιμων βλαβών, εμβόλια και προληπτικές θεραπείες που στοχεύουν στην ενεργή διακοπή της καρκινογόνου οδού. Η μακροχρόνια χρήση ασπιρίνης φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη πιθανή επίδραση στον γενικό πληθυσμό στη συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου και τη θνησιμότητα συνολικά, ειδικά στους καρκίνους του γαστρεντερικού σωλήνα. Η εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου και προτείνεται ανεξάρτητα από τα συμπτώματα και το στάδιο της νόσου. Η μετφορμίνη και οι στατίνες είναι πολλά υποσχόμενα για την πρόληψη του καρκίνου σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2. Τα συμπληρώματα βιταμίνης D είναι πολλά υποσχόμενα για την πρόληψη της υποτροπής του ορθοκολικού αδενώματος. Βασικό Μήνυμα: Ωστόσο, απαιτούνται πρόσθετες μελέτες για τον προσδιορισμό της δυνατότητας διαφόρων παραγόντων και για τον εντοπισμό πιο ειδικών και άκρως στοχευμένων νέων παραγόντων για τη χημειοπρόληψη στην ογκολογία.[Dig Dis. 2019;37(5):406-415].



Τι είναι καρκίνος;
Ο όρος καρκίνος χρησιμοποιείται για να περιγραφούν νόσοι, στις οποίες υπάρχει ανώμαλη, ανεξέλεγκτη διαίρεση κυττάρων, τα οποία διεισδύουν σε άλλους ιστούς.

Τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να επεκταθούν σε άλλα μέρη του σώματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων και των λεμφαγγείων.

Ο καρκίνος δεν είναι απλώς μια νόσος, αλλά πολλές νόσοι. Υπάρχουν 100 διαφορετικοί τύποι καρκίνου.

Πως μπορεί να προληφθεί ο καρκίνος;

Ο αριθμός νέων περιπτώσεων καρκίνου μπορεί να περιοριστεί και πολλοί θάνατοι από καρκίνο μπορεί να προληφθούν.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η ιατρική εξέταση αναζήτησης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, του στόματος και του λάρυγγα βοηθάει στην έγκαιρη πρόληψη αυτών των νόσων. Με έγκαιρη θεραπεία των προκαρκινικών καταστάσεων μπορεί να θεραπευτούν αυτές οι νόσοι, προτού γίνουν καρκίνος.

Η συχνή ιατρική εξέταση αναζήτησης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ορθοκολικού καρκίνου, καρκίνου του μαστού και του λάρυγγος επίσης βοηθάει να εντοπιστούν αυτές οι νόσοι που στα αρχικά τους στάδια συχνά είναι θεραπεύσιμοι.

Το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων βοηθάει στην πρόληψη των πλείστων τραχηλικών καρκίνων και μερικούς κολπικούς και οιδοιικούς καρκίνους.

Το εμβόλιο κατά του ιού της ηπατίτιδας Β μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του κινδύνου καρκίνου του ήπατος.

Η οργάνωση προληπτικού ελέγχου μέσω ειδικών υγειονομικών υπηρεσιών που θα είναι προσιτές για όλους τους Έλληνες μπορεί να περιορίσουν τη συχνότητα του καρκίνου και τους θανάτους από καρκίνο.

Πρακτικά, μπορεί να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης καρκίνου και άλλων χρονίων νόσων, καθώς επίσης να βελτιωθεί ριζικά η υγεία των θεραπευθέντων από καρκίνο, ακολουθώντας μερικές απλές στρατηγικές περιορισμού του κινδύνου της καρκινογένεσης.

Οι στρατηγικές αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία υγιούς περιβάλλοντος διαβίωσης, αποφεύγοντας και απομακρύνοντας γνωστές καρκινογόνες ουσίες και την εφαρμογή φυσιολογικού καρκινοπροστατευτικού διαιτολογίου, δια τήρηση υγιούς βάρους, διακοπή και αποφυγή καπνίσματος, .

Οι πιο διαδεδομένες στρατηγικές πρόληψης του καρκίνου είναι οι ακόλουθες:
1. Αποφυγή έκθεσης σε καρκινογόνες ουσίες (π.χ. αμίαντος) [1].

2. Ελάττωση ή αποφυγή της κατανάλωσης επεξεργασμένων τροφίμων, ζάχαρης, φρουκτόζης και αμυλούχων δημητριακών [2].

3. Δημιουργία επαρκών επιπέδων βιταμίνης D3 στον οργανισμό. Αυτό επιτυγχάνεται με ολιγόλεπτη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, τις μεσημεριανές ώρες, τους θερινούς μήνες (10-15 λεπτά της ώρας). Ελέγχονται τα επίπεδα της βιταμίνης D3 στον ορό δυο φορές το χρόνο (Οκτώβριο και Μάρτιο). Τα νοσοπροστατευτικά επίπεδα της 25 υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό πρέπει να είναι 50-80ng/ml. Σε περίπτωση που κάποιος έχει ήδη καρκίνο θα πρέπει να ελέγχει συχνότερα τα επίπεδα της 25 υδροξυβιταμίνης D3 [3].

Αποφυγή της πολύωρης, συνεχούς και μακροχόνιας έκθεσης με γυμνό δέρμα στον ήλιο.

4. Έλεγχος των επιπέδων ινσουλίνης και λεπτίνης σε συνθήκες νηστείας. Τα υψηλά επίπεδα λεπτίνης είναι το χαρακτηριστικό της παχυσαρκίας, η οποία σχετίζεται με τη συχνότητα διαφόρων καρκίνων. Ο έλεγχος της παχυσαρκίας και  των αυξημένων επιπέδων της ινσουλίνης και της λεπτίνης είναι το φυσικό επακόλουθο του περιορισμού της κατανάλωσης φρουκτόζης, δημητριακών, και επεξεργασμένων τροφών) [4].

5. Εξισορρόπηση της αναλογίας των ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, παίρνοντας ιχθυέλαιο ή Εικοσαπεντανοϊκό οξύ [ΕΡΑ] και περιορίζοντας την κατανάλωση των περισσότερων επεξεργασμένων φυτικών ελαίων [5].

6. Απόκτηση της συνήθειας της σωματικής άσκησης. Η σωματική άσκηση, κατά κανόνα είναι και αυτή ευεργετικό φάρμακο. Η σωματική άσκηση ελαττώνει τα επίπεδα της ινσουλίνης. Ελαττώνοντας τα επίπεδα της ινσουλίνης, αυτό αποτελεί πανίσχυρο τρόπο περιορισμού του κινδύνου πρόκλησης καρκίνου [6].

7. Εξασφάλιση κανονικού και ξεκούραστου ύπνου. Αν υπάρχει παθολογικό ροχαλητό ή άπνοιες στον ύπνο αυτές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται εγκαίρως [7].

8. Τρώγετε σύμφωνα με το διατροφικό σας τύπο. Υπάρχουν τρείς γενικοί διατροφικοί τύποι: Ο πρωτεϊνικός, ο υδατανθρακικός και ο μεικτός τύπος. Και οι τρεις τύποι χρειάζονται όλες τις τροφές (υδατάνθρακες, λίπη, πρωτείνες), αλλά σε αναλογίες που διαφέρουν στον κάθε διατροφικό τύπο. Τα ισχυρά αντικαρκινικά αποτελέσματα αυτής της οδηγίας δυστυχώς είναι υποτιμημένα.

Ως αντικαρκινική δίαιτα θεωρείται σήμερα η κετονική δίαιτα, στην οποία ελαχιστοποιείται η κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεινών και ενισχύεται η κατανάλωση υγιών λιπών (φυτικής προέλευσης, ή και βούτυρο από γάλα ζώων πιστοποιημένης υγείας)

Παρά τούτο μερικοί γιατροί που ασχολούνται με την αντιμετώπιση καρκίνου σε ασθενείς τους χρησιμοποιούν τη διατροφή των ασθενών τους βάσει του διατροφικού τύπου τους [8].

9. Αποφυγή η περιορισμός της έκθεσης σε περιβαλλοντικές τοξίνες, όπως τα εντομοκτόνα, παρασιτοκτόνα, ζιανιοκτόνα, και λοιπά φυτοφάρμακα, αμιαντούχα υλικά, ρύπους της ατμόσφαιρας [9].

10. Αποφυγή ή περιορισμός της έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (κινητά τηλέφωνα, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σταθμούς ραντάρ, σταθμούς WiFi.
Στις 31 Μαΐου του 2011 ο Διεθνής Πράκτορας για την Έρευνα του Καρκίνου, που ανήκει στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας [International Agency for Research on Cancer (IARC)] δήλωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι πιθανόν καρκινογόνα για τους ανθρώπους. [10].

11. Αποφυγή του τηγανίσματος και του ψησίμαστος στα κάρβουνα των τροφών (κρεάτων, ψαριών, κλπ). Οι τροφές πρέπει να τρώγονται ψητές στο φούρνο ή βραστές ή στον ατμό [11].

12. Κάθε νόσος, περιλαμβανομένου και του καρκίνου, σςυνήθως προέρχονται από μια απροσδόκητη σοκαριστική συναισθηματική εμπειρία ή στεναχώρια. Κάθε καρκίνος είναι πιθανότατα είναι αποτέλεσμα κάποιου ισχυρού συγκρουσιακού σοκ ή στρες. Το ψυχολογικό στρες  μπορεί να είναι ο σοβαρότερος παράγοντας καρκινογένεσης [12].

13. Τρώτε τουλάχιστον το ένα τρίτο της τροφής σας ωμό [13].

14. Διατηρείται επαρκή επίπεδα βιταμίνης D3, καθόλη τη διάρκεια του έτους, η βιταμίνη D3 είναι καρκινοπροστατευτικός παράγοντας [14]. Συστείνω το συμπλήρωμα διατροφής  D3 Gkelin drops, διότι η βιταμίνη D3 που περιέχει είναι φυσικής προέλευσης και φέρεται μαζί με ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο εξασφαλίζει την ταχεία απορρόφηση της βιταμίνης D3 από το έντερο, διότι η βιταμίνη D3 είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη. Για τη δοσολογία της βιταμίνης D3 βλέπε: D3 Gkelin drops.

15. Χορήγηση ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι ένας υποσχόμενος διατροφικός παράγοντας χημειοπρόληψης του καρκίνου [15]

16. Καθημερινή κατανάλωση κουρκουμίνης. Η κουρκουμίνη είναι ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης ουσία με ισχυρές χημειοπροστατευτικές, αντικαρκινικές και αντιμεταστατικές ιδιότητες [16]. Αποτελεί το κύριο συστατικό του ριζώματος του φαρμακευτικού φυτού Κουρκούμη η μακρά (Curcuma longa).

H κουρκουμίνη όμως επιδεικνύει πτωχή απορροφητικότητα από το έντερο. Για να δράσει κλινικά η κουρκουμίνη πρέπει να χορηγείται ημερησίως σε δόση 8-12 γραμμάρια. Το μειονέκτημα αυτό της κουρκουμίνης φαίνεται ότι ξεπεράστηκε  με την Γερμανική επινόηση της ύγρής μυκκυλιακής κουρκουμίνης τεχνολογίας NovaSOL® , που κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία Curcugkel κάψουλες.

Μια κάψουλα Curcugkel περιέχει περιέχει 670 mg υγρής μικκυλιοποιημένης NovaSOL®Curcumin, που ισοδυναμεί με 36 mg καθαρής κουρκουμίνης, που αντιστοιχεί σε περίπου  8 gr φυσικής σκόνης κουρκουμίνης 95%.  Η δοσολογία του Curcugkel  στους  ενήλικους είναι μια κάψουλα  ημερησίως, ενώ αν χορηγηθεί συμπληρωματικά και με άλλα συμβατικά φάρμακα η δοσολογία καθορίζεται από τον θεράποντα ιατρό.



Tο Curcugkel σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 25.11 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].

Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658, 2744023768. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Βιβλιογραφία
1. Jack Siemiatycki, Lesley Richardson, Kurt Straif, Benoit Latreille, Ramzan Lakhani, Sally Campbell, Marie-Claude Rousseau, Paolo Boffetta. Listing Occupational Carcinogens. Environ Health Perspect. 2004 November; 112(15): 1447–1459. Published online 2004 July 15. doi: 10.1289/ehp.7047

2. Melony G King, Sara H Olson, Lisa Paddock, Urmila Chandran, Kitaw Demissie, Shou-En Lu, Niyati Parekh, Lorna Rodriguez-Rodriguez, Elisa V Bandera. Sugary food and beverage consumption and epithelial ovarian cancer risk: a population-based case–control study. BMC Cancer. 2013; 13: 94. Published online 2013 February 27. doi: 10.1186/1471-2407-13-94.

3.Cindy D. Davis, John A. Milner. Nutrigenomics, Vitamin D and Cancer Prevention. J Nutrigenet Nutrigenomics. 2011 May; 4(1): 1–11. Published online 2011 March 23. doi: 10.1159/000324175

4. Shanchun Guo, Mingli Liu, Guangdi Wang, Marta Torroella-Kouri, Ruben R. Gonzalez-Perez.Oncogenic role and therapeutic target of leptin signaling in breast cancer and cancer stem cells. Biochim Biophys Acta. Author manuscript; available in PMC 2013 April 1. Published in final edited form as: Biochim Biophys Acta. 2012 April; 1825(2): 207–222. Published online 2012 January 24. doi: 10.1016/j.bbcan.2012.01.002


5. PINAR O. ESER, JOHN P. VANDEN HEUVEL, JOHN ARAUJO, JERRY T. THOMPSON. Marine- and plant-derived ω-3 fatty acids differentially regulate prostate cancer cell proliferation. Mol Clin Oncol. 2013 May; 1(3): 444–452. Published online 2013 February 15. doi: 10.3892/mco.2013.76

6. Cancer, Physical Activity, and Exercise . Justin C. Brown, Kerri Winters-Stone, Augustine Lee, Kathryn H. Schmitz. Compr Physiol. Author manuscript; available in PMC 2014 August 5.

7. Sleep: A Health Imperative.Faith S. Luyster, Patrick J. Strollo, Jr., Phyllis C. Zee, James K. Walsh. Sleep. 2012 June 1; 35(6): 727–734. Published online 2012 June 1. doi: 10.5665/sleep.1846.


8. Nutritional Typing: Modify Your Diet So You Feel Terrific. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/02/26/metabolic-typing-part-three.aspx

9. A Biggeri, F Barbone, C Lagazio, M Bovenzi, G Stanta. Air pollution and lung cancer in Trieste, Italy: spatial analysis of risk as a function of distance from sources. Environ Health Perspect. 1996 July; 104(7): 750–754.

10. Lisa Gherardini, Gastone Ciuti, Selene Tognarelli, Caterina Cinti. Searching for the Perfect Wave: The Effect of Radiofrequency Electromagnetic Fields on Cells. Int J Mol Sci. 2014 April; 15(4): 5366–5387. Published online 2014 March 27. doi: 10.3390/ijms15045366

11. Jun Wang, Amit D. Joshi, Román Corral, Kimberly D. Siegmund, Loïc Le Marchand, Maria Elena Martinez, Robert W. Haile, Dennis J. Ahnen, Robert S. Sandler, Peter Lance, Mariana C. Stern. CARCINOGEN METABOLISM GENES, RED MEAT AND POULTRY INTAKE, AND COLORECTAL CANCER RISK. Int J Cancer. Author manuscript; available in PMC 2014 January 7. Published in final edited form as: Int J Cancer. 2012 April 15; 130(8): 10.1002/ijc.26199. Published online 2011 August 8. doi: 10.1002/ijc.26199

12. Paige Green McDonald, Mary O’Connell, Susan K. Lutgendorf. Psychoneuroimmunology and cancer: A decade of discovery, paradigm shifts, and methodological innovations. Brain Behav Immun. Author manuscript; available in PMC 2014 March 1. Published in final edited form as: Brain Behav Immun. 2013 March; 30(0): S1–S9. Published online 2013 January 16. doi: 10.1016/j.bbi.2013.01.003

13. Zi-Yi Jin, Ming Wu, Ren-Qiang Han, Xiao-Feng Zhang, Xu-Shan Wang, Ai-Ming Liu, Jin-Yi Zhou, Qing-Yi Lu, Zuo-Feng Zhang, Jin-Kou Zhao. Raw garlic consumption as a protective factor for lung cancer, a population-based case-control study in a Chinese population. Cancer Prev Res (Phila) Author manuscript; available in PMC 2014 July 1. Published in final edited form as: Cancer Prev Res (Phila). 2013 July; 6(7): 711–718. Published online 2013 May 8. doi: 10.1158/1940-6207.CAPR-13-0015

14. David T. Marshall, Stephen J. Savage, Elizabeth Garrett-Mayer, Thomas E. Keane, Bruce W. Hollis, Ronald L. Horst, Linda H. Ambrose, Mark S. Kindy, Sebastiano Gattoni-Celli. Vitamin D3 Supplementation at 4000 International Units Per Day for One Year Results in a Decrease of Positive Cores at Repeat Biopsy in Subjects with Low-Risk Prostate Cancer under Active Surveillance .J Clin Endocrinol Metab. 2012 July; 97(7): 2315–2324. Published online 2012 April 25. doi: 10.1210/jc.2012-1451

15. D. K. Dhawan, Vijayta D. Chadha. Zinc: A promising agent in dietary chemoprevention of cancer. Indian J Med Res. 2010 December; 132(6): 676–682. .

16. Wungki Park, A.R.M Ruhul Amin, Zhuo Georgia Chen, Dong M. Shin. New perspectives of curcumin in cancer prevention. Cancer Prev Res (Phila) Author manuscript; available in PMC 2014 May 1. Published in final edited form as: Cancer Prev Res (Phila). 2013 May; 6(5): 387–400. Published online 2013 March 6. doi: 10.1158/1940-6207.CAPR-12-0410


Τα αναγραφόμενα στο παραπάνω άρθρο είναι  επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.



Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.curcumin.gr έχει βασιστεί στις ιατρικές γνώσεις και απόψεις του  Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη, οι οποίες είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.curcumin.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.curcumin.gr είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής.



Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.












  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του curcumin.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.