Βιογραφικό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach, Αικατερίνης Γκέλη - MD Ιατρός Ακτινολόγος

Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Curcugkel
Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης,


Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος,  Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας, Ιατρικός Ερευνητής Φλάμπουρο Λουτρακίου Κορινθίας, τηλ.  2744023768, 2741026658,  6944280764, e-mail: pharmage@otenet.gr www.gelis.gr, ww.gkelanto.gr, www.allergopedia.gr, www.orlpedia.gr www.zinc.gr www.curcumin.gr, www.gkelikosagiorgitiko.gr, www.prolipsikarkinou.gr, www.ygeiaypopsifiou.gr


ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: ΩΡΛ Αλλεργία, Εμβοές αυτιών, κακοσμία στόματος, Ροχαλητό, Βαρηκοΐα , Ίλιγγος, Διαταραχές οσφρήσεως και γεύσης, Διαταραχές της φωνής, ΩΡΛ ογκολογία, Aντιγήρανση, 

Προληπτική Ιατρική, Ιατρική Διατροφολογία, Συμπληρωματική Ιατρική, Περιβαλλοντική

 Ιατρική, Κόκκινο κρασί και Υγεία, Βιταμίνη D, Ιατρική Εμψύχωση (Medical Life Coaching).

τ. Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας- Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου [2003-2005]

τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογικής Αλλεργίας, ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών [1991-2012]

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
O Δρ Δημήτριος Ν . Γκέλης είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών (1969). Ειδικεύτηκε στην Ωτορινολαρυγγολογία στην ΩΡΛ Πανεπιστημιακή Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών και πήρε την ειδικότητα του Ωτορινολαρυγγολόγου το Νοέμβριο του 1976.

Το 1974 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών και έλαβε και το πτυχίο Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .

Ομιλεί και γράφει την Αγγλική γλώσσα με επιδεξιότητα και χειρίζεται την Αγγλική Ιατρική Ορολογία με επαγγελματική δεινότητα. Γνωρίζει την Γερμανική, Ιταλική και την Γαλλική γλώσσα .

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
1. Στην ΩΡΛ Αλλεργία στο Μιλάνο της Ιταλίας στο ΙSTITUTO SIEROTERAPICO MILANESE, S. BELFANTI (1984), καθώς επίσης και στη Σουηδία ( Pharmacia Diagnοstics , Uppsala (1984).

2. Στη Φωνιατρική και φωνοχειρουργική [Royal Infirmary Edinburgh , 1996].

3. Διάγνωση των αιτίων, θεραπεία ροχαλητού και υπνικής άπνοιας [Ulm της Γερμανίας (1997).

4 . Στη διαγνωστική ενδοσκόπηση ανωτέρου αναπνευστικού, στη στροβοσκόπηση και τον έλεγχο της κατάποσης (Θεσσαλονίκη 2006, 4ο Σεμινάριο Πρακτικών δεξιοτήτων).

5. Την Ωτορινολαρυγγολογική ογκολογία στο Rinecker Proton Therapy Center , Μονάχου Γερμανίας (2011).

6. Τις εφαρμογές του υπερβαρικού οξυγόνου στην ιατρική και την ωτορινολαρυγγολογία [2012-2014] στο κέντρο υπερβαρικού οξυγόνου Ταύρου, Αθηνών

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Από το 1976 έως το 1981 διετέλεσε επιμελητής και στη συνέχεια διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Ωτορινολαρυγγολογική και γναθοπροσωπική τραυματολογία, κλινική στοματολογία, ΩΡΛ Αλλεργία, Φωνιατρική, Ροχαλητό.

Από το 1981 και μετά άσκησε την κλινική ωτορινολαρυγγολογία. Από το 2022 ερευνά τις εφαρμογές της συμπληρωματικής ιατρικής και είναι ιδιοκτήτης και ιατρικός διευθυντής της εταιρείαςPharmagel. Ως ιατρικός συγγραφέας, εκτός από τα συγγράμματά του έχει δημιουργήσει  την Dr Gkelis' Digital Medical Library  στην οποία έχει αναρτήσει εκατοντάδες άρθρα ιατρικού ενδιαφέροντος.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ερεύνησε την Αλλεργιογόνο χλωρίδα της Κορινθίας και τα αποτελέσματα της εργασίας του αναγράφονται στο σύγγραμμα του Η ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ (1987).

Μέσα στα πλαίσια αυτής της έρευνας ασχολήθηκε με την περιβαλλοντική ιατρική, αεροβιολογία, και την αντιμετώπιση της αναφυλαξίας από τσίμπημα υμενοπτέρων. Αποτέλεσμα αυτής της ερευνητικής δραστηριότητας ήταν η συγγραφή και έκδοση των βιβλίων :

ΑΝΑΦΥΛΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ, ΣΦΗΚΕΣ, ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ, ΚΛΠ, 1993), 
ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ (1992) 
ΑΝΑΦΥΛΑΚΤΙΚΟ SHOCK,(1997): Το σύγγραμμα αυτό γράφτηκε μαζί με άλλους 33 συγγραφείς συναδέλφους του.

Μετά από τη μετεκπαίδευση στη διάγνωση και τη θεραπεία του ροχαλητού και της υπνικής άπνοιας, στην Ulm της Γερμανίας , οργάνωσε τμήμα ροχαλητού στο ιατρείο του και το 1998 εξέδωσε το βιβλίο του " ΤΟ ΡΟΧΑΛΗΤΟ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ".

Μέσα στα πλαίσια των Οδοντιατρικών , Στοματολογικών και Ωτορινολαρυγγολογικών γνώσεων και εμπειριών του , του ερεύνησε το θέμα της κακοσμίας του στόματος και εξέδωσε το βιβλίο " Η ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ, (1999) " και τη μονογραφία "ΚΑΚΟΣΜΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ " (2006 ), με άλλους 11 ΩΡΛ συγγραφείς.

Στα χειρουργικά και θεραπευτικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνεται η θεραπεία της χρόνιας ρινίτιδας με φωτοπηξία, υπερηχοπηξία και την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων .

Έχει εφαρμόσει την ανοσοθεραπεία και έχει κάνει αποευαισθητοποίηση των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα και άσθμα σε 1250 περιπτώσεις τα τελευταία 20 έτη.

Είναι mέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΑΑ CI ) από το 1987.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ Χειρουργικής και Τραχήλου (2003-2005). Ίδρυσε την Ελληνική Εταιρεία ΩΡΛ Αλλεργίας, Ανοσολογίας και ρογχοπαθειών, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 2001-2012 και την Ελληνική Εταιρεία Φωνιατρικής και Φωνητικών Τεχνών, της οποίας είναι και Πρόεδρος.

Γνωρίζει και χρησιμοποιεί με αποτελεσματικότητα την ιατρική διατροφολογία, συμπληρωματική ιατρική, εναλλακτική ιατρική και ολιστική ιατρική.

Έχει ερευνήσει τις ευεργετικές ιδιότητες του βιολογικού κόκκινου Αγιωργίτικου κρασιού, πράγμα που τον οδήγησε στην Παρασκευή των ιατρικών οίνων (medical wines) 1. Βιολογικός Κόκκινος Αγιωργίτικος οίνος Γκέλικος, χωρίς θειώδη. 2 Ο Ιατρικός Τονωτικός οίνος Γκελάντο [λιαστός, βιολογικός ερυθρός Αγιωργίτικος οίνος χωρίς θειώδη. 3. Λιαστός , βιολογικός, γλυκός Αγιωργίτικος ερυθρός οίνος Γκέλικος ΝΑΜΑ, χωρίς θειώδη , για Εκκλησιαστική χρήση.

Ο Δρ Δ . Ν . Γκέλης είναι συγγραφέας 33 συγγραμμάτων μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται το κλασσικό πλέον ΛΕΞΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ μετά προφοράς , καθώς και ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ , 7η έκδοση ( γραμμένο μαζί με τον Αναστάσιο Σπαντιδέα , Παθολόγο , Κλινικό Φαρμακολόγιο ) ένα κλασσικό βιβλίο με 7 εκδόσεις τα τελευταία 10 χρόνια.

Διετέλεσε διευθυντής σύνταξης και εκδότης των περιοδικών εντύπων " ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ " , "ΩΡΛ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ", ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ. .

Στα πιο πρόσφατα βιβλία που συνέγραψε και εξέδωσε περιλαμβάνονται " η Ρινορραγια " μαζί με τον Ε. Αναγνώστου (2004) και

" Τα μυστικά του Προσωπικού νεύρου " (2006) μαζί με τους : Π. Δόξα, Δ. Μπατζακάκη, Α. Πάγκαλο, Χ. Παπαδάκη και Θ. Χειμωνά.

Το 2006 έγινε διευθυντής σύνταξης του ΩΡΛ περιοδικού "Σύγχρονη ΩΡΛ Ενημέρωση " των εκδόσεων "ΚΑΦΚΑΣ".

Ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας και Ρογχοπαθειών και ως Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Εταιρείας ΩΡΛ Αλλεργίας και Ανοσολογίας οργάνωσε το 1998 το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο ΩΡΛ Αλλεργίας Ενδοσκοπήσεων και χειρουργικής Λέιζερ , στην Αθήνα .

Υπό την αυτή ιδιότητα έχει οργανώσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος 13 Μεταπτυχιακά Σεμινάρια , στα οποία εκπαιδεύτηκαν στην ΩΡΛ Αλλεργία , τις δερματικές δοκιμασίες , την εργαστηριακή έρευνα της ΩΡΛ Αλλεργίας και στην υπογλώσσια Ανοσοθεραπεία και την απευαισθητοποίηση περισσότεροι από 400 Έλληνες Ωτορινολαρυγγολόγοι , από όλα τα διαμερίσματα της χώρας .

ΕΞΩΙΑΤΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: Ο Δημήτριος Ν. Γκέλης είναι ζωγράφος και γραφίστας. Μερικά από τα έργα του έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στο Gelis' Art Gallery.

Έχει οικογένεια και δύο παιδιά.


Τα αναγραφόμενα στο παραπάνω άρθρο είναι  επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.curcumin.gr έχει βασιστεί στις ιατρικές γνώσεις και απόψεις του  Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη, οι οποίες είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.curcumin.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.curcumin.gr είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής.Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.
  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του curcumin.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.