Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον
παρακάτω σύνδεσμο:
Αγορά Curcugkel
Η κουρκουμίνη είναι το κύριο συστατικό του ριζώματος του φυτού κουρκουμάς ή Κουρκούμη η μακρά (Curcuma longa).
Πρόκειται για μια πολυφαινόλη (διφρουλοϋλμεθάνιο) που χρησιμοποιείται ιαματικά για την αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νόσων.
Η οξεία και χρονία φλεγμονή είναι ένας μείζων παράγων που συμβάλλει στην εξέλιξη της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου ΙΙ, της αρθρίτιδας, παγκρεατίτιδας, των καρδιοκυκλοφορικών, νευροεκφυλιστικών και μεταβολικών νόσων, καθώς και ορισμένων τύπων καρκίνου.
Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται στην Αγιουρβεδική ιατρική της Ινδίας εδώ και 4000 χρόνια για την αντιμετώπιση των φλεγμονωδών νόσων και άλλων παθήσεων.
Όλες οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την αποτελεσματικότητα της κουρκουμίνης στη θεραπευτική έχουν δείξει ότι το ενεργό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη [1].
Περαιτέρω λεπτομερέστερες έρευνες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη έχει την ικανότητα να ανακόψει τον φλεγμονώδη πολλαπλασιασμό, την κυτταρική διήθηση και την αγγειογένεση, δρώντας μέσω πολλαπλών μοριακών στόχων και πολλαπλών μηχανισμών δράσης.
Η κουρκουμίνη είναι ασφαλής, μη τοξική ουσία και ασκεί τα αντιφλεγμονώδη αποτελέσματά της μέσω της ελάττωσης της ρύθμισης των μεταγραφικών παραγόντων της φλεγμονής, των κυταροκινών, της οξεοβασικής ισορροπίας, των πρωτεϊνικών κινασών και των ενζύμων που προάγουν τη φλεγμονή.
Επιπλέον η κουρκουμίνη προκαλεί απόπτωση μέσω μιτοχονδριακών οδών και οδών που εξυπηρετούν υποδοχείς, καθώς και μέσω της ενεργοποίησης των καταρακτών της κασπάση [1].
Όλοι αυτοί οι μηχανισμοί δράσης της κουρκουμίνης έχουν ανιχνευτεί σε καλλιέργειες κυττάρων, πειραματόζωα και σε κλινικές μελέτες.
Το μειονέκτημα της πτωχής απορροφητικότητας και βιοδιαθεσιμότητας της κουρκουμίνης έχει σήμερα ξεπεραστεί, διότι έχουν επινοηθεί διάφορες μορφές κουρκουμίνης με βελτίωση της απορροφητικότητας και βιοδιαθεσιμότητάς της.
Η πιο ευαπορρόφητη και βιοδιαθέσιμη μορφή κουρκουμίνης είναι η υγρή μικκυλιακή κουρκουμίνη NovaSOL® Curcumin, η οποία έχει βιοδιαθεσιμότητα κατά 185 φορές μεγαλύτερη από αυτήν της φυσικής σκόνης κουρκουμίνης με βάση την AUC ή 18.500% μεγαλύτερη από αυτήν της φυσικής σκόνης κουρκουμίνης [2].
Στην Ελλάδα η υγρή μικκυλιακή κουρκουμίνη NovaSOL® Curcumin κυκλοφορεί με την ονομασία Curcugkel caps.
Kάθε κάψουλα Curcugkel περιέχει 670mg υγρής μικκυλιακής κουρκουμίνης NovaSOL® Curcumin, που ισοδυναμεί με 36mg καθαρής κουρκουμίνης, η οποία αντιστοιχεί σε 8 γραμμάρια φυσικής σκόνης κουρκουμίνης.
Έτσι αντί κανείς να παίρνει 16 κάψουλες ή χάπια ημερησίως σκόνης δυσαπορρόφητης κουρκουμίνης
μπορεί να παίρνει μόνον μια κάψουλα Curcugkel. Η δοσολογία του Curcugkel για λογους προληπτικής ιατρικής είναι μια κάψουλα ημερησίως.
Όταν το Curcugkel χορηγείται σε διάφορες παθήσεις η δοσολογία ρυθμίζεται από τον θεράποντα ιατρό, εν συναρτήσει με τα λοιπά φάρμακα που παίρνει ο κάθε ασθενής για την πάθησή του.

Tο Curcugkel σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 25.11 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].
Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658, 2744023768. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.
Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.
Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση
1. Shehzad A, Rehman G, Lee YS. Curcumin in inflammatory diseases. Biofactors. 2012 Dec 22.
2. Schiborr C, Kocher A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes. Mol Nutr Food Res. 2014 Mar;58(3):516-27.