Καρκίνος του προστάτη και χρήση τροφοφαρμάκων©

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach, Αικατερίνης Γκέλη - MD Ιατρός Ακτινολόγος

Curcugkel: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά Curcugkel




Πρόσφατα, έχει στραφεί το ερευνητικό ενδιαφέρον στη μελέτη της χρησιμοποίησης τροφοφαρμάκων, τοσο για την καρκινοπροφύλαξη, όσο και για τη συμπληρωματική θεραπεία διαφόρων καρκίνων (περιλαμβανομένου και του προστάτη), που αντιμετωπίζονται με τις συμβατικές αντικαρκινικές θεραπείες. 

Τα αποτελέσματα επιδημιολογικών μελετών, εργαστηριακών ερευνών, ερευνών σε πειραματόζωα και κλινικών ερευνών έχουν δείξει ότι, διάφορα τροφοφάρμακα θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Σε αυτά τα τροφοφάρμακα περιλαμβάνονται ηισοφλαβόνη, ινδοο-3-καρβινόλη, 3,3΄-διινδολυλμεθάνιο, λυκοπένιο, γαλική επιγαλοκατεχίνηκαι ηκουρκουμίνη, τα οποία μειώνουν το βιολογικό ρυθμό των σηματοδοτικών μεταγωγών [signal transductions] των πρωτείνών AR, Akt, NF-κB και άλλων οδών σηματοδοτικών μεταγωγών, οι οποίες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη και την εξέλιξή του από ανδρογονοευαίσθητο σε ανθεκτικό στον ευνουχισμό καρκίνο του προστάτη [castrate-resistant PCa].

Ως εκ τούτου η θεραπεία με τροφοφάρμακα, σε συνδυασμό με τη συμβατική θεραπεία θα μπορούσε να επιφέρει καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα της θεραπείας του προστάτη[1].

Ενδιαφέροντος είναι ότι, μερικά τροφοφάρμακα θα μπορούσαν να ρυθμίσουν τη λειτουργία των miRNAs των καρκινικών βλαστοκυττάρωνκαι των σχετικών λοιπών κυττάρων, οδηγώντας στην αναστολή της δράσης των βλαστοκυττάρων του προστάτη, που ευθύνονται για τη φαρμακοαντίσταση, την εξέλιξη του όγκου και την υποτροπή του καρκίνου του προστάτη.

Τα τροδοφάρμακα θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ισχυροί καρκινοπροληπτικοί παράγοντες του καρκίνου του προστάτη και της εξέλιξής του. Θα μπορούσαν επίσης να φανούν χρήσιμα σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

Μια τέτοια στρατηγική θα μπορούσε να γίνει μια νέα προσέγγιση για τη θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου του προστάτη με καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας έτσι το προσδόκιμο της επιβίωσης των ασθενών[2].

Η καρκινοπροληπτική, αντικαρκινική και αντιμεταστατική δράση της κουρκουμίνης

Η κουρκουμίνη τροποποιεί πολλαπλές βιοχημικές οδούς, περιλαμβανομένης και της μακρόχρονης διαδικασίας της καρκινογένεσης, ασκώντας τα χημειοπροφυλακτικά της αποτελέσματα μέσω διαφόρων μηχανισμών, όπως:


Προάγει την απόπτωση (προγραμματισμένος θάνατος των καρκινικών κυττάρων)

Αναστέλλει τα σήματα κυτταρικής επιβίωσης

Καθαρίζει της ελεύθερες οξειδωτικές ρίζες, διότι είναι ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία

Περιορίζει το φλεγμονώδες μικροκυτταρικό περιβάλλον , διότι είναι ισχυρή αντιφλεγμονώδης ουσία[2].

Η κουρκουμίνη πληροί όλα τα χαρακτηριστικά του ιδεώδους χημειοπροφυλακτικού παράγοντα, λόγω της χαμηλής τοξικότητάς της, είναι εύκολα διαθέσιμη και φθηνού κόστους[2].

Όμως η απλή σκόνη κουρκουμίνης είναι δυσαπορρόφητη από το έντερο και έτσι, όταν λαμβάνεται από το στόμα έχει μικρή βιοδιαθεσιμότητα. Η συνχορήγηση της κουρκουμίνης μεπιπερίνηαυξάνει την απορροφητικότητά της κατά 2000%[3]. Αυτή η απορρόφηση και πάλι δεν είναι επαρκής για να προκληθούν τα ευεργετικά αποτελέσματά της κουρκουμίνης.

Η πιο ευαπορρόφητη μορφή κουρκουμίνης είναι ημικκυλιακή υγρή κουρκουμίνη,NovaSol®Curcumin, που κυκλοφορεί σε κάψουλες με την ονομασίαCurcugkel. H υγρή μικκυλιακή κουρκουμίνηCurcugkelείναι πιο ευαπορρόφητη και βιοδιαθέσιμη κατά 18.500%[4]. Μια κάψουλαCourcugkelισοδυναμεί με 18 κάψουλες απλής σκόνης κουρκουμίνης.

Η δοσολογία των καψουλώνCurcugkelκυμαίνεται από μία έως τρεις ημερησίως, ανάλογα με την περίπτωση και τη γνώμη του θεράποντος ιατρού.

iliovasilemaIreouTο Curcugkel σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 25.11 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].

Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658, 2744023768. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

ΒιβλιογραφικήΤεκμηρίωση

1.Li Y, Ahmad A, Kong D, Bao B, Sarkar FH. Recent progress on nutraceutical research in prostate cancer. Cancer Metastasis Rev. 2014 Sep;33(2-3):629-40. doi: 10.1007/s10555-013-9478-9.

2.Wungki Park, A.R.M Ruhul Amin, Zhuo Georgia Chen, Dong M. Shin. New perspectives of curcumin in cancer prevention. Cancer Prev Res (Phila) Author manuscript; available in PMC 2014 May 1. Published in final edited form as: Cancer Prev Res (Phila). 2013 May; 6(5): 387–400. Published online 2013 March 6.

3.Shoba G1, Joy D, Joseph T, Majeed M, Rajendran R, Srinivas PS. Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med. 1998 May;64(4):353-6.

4.Schiborr C, Kocher, A, Behnam D, Jandasek J, Toelstede S, Frank J. The oral bioavailability of curcumin from micronized powder and liquid micelles is significantly increased in healthy humans and differs between sexes. Mol. Nutr. Food Res. 2014, 0, 1–12


Τα αναγραφόμενα στο παραπάνω άρθρο είναι  επιστημονική ενημέρωση των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελούν μέσα διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελούν ιατρική συμβουλή για ασθενείς. Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση. Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά χορηγούνται συμπληρωματικά με τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη.



Δήλωση: Η ιστοσελίδα www.curcumin.gr έχει βασιστεί στις ιατρικές γνώσεις και απόψεις του  Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη, οι οποίες είναι πάντοτε βιβλιογραφικά τεκμηριωμένες. Κάθε πληροφορία της ιστοσελίδας www.curcumin.gr δεν μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική σχέση οποιουδήποτε με το γιατρό του, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή. Σκοπός του Δρ Γκέλη με την ιστοσελίδα www.curcumin.gr είναι να μοιραστεί τις γνώσεις και ιατρικές εμπειρίες του με όλους όσους επιθυμούν να διευρύνουν την ιατρική τους πληροφόρηση και να ενημερωθούν για θέματα διατήρησης της υγείας, του καλώς έχειν και προληπτικής ιατρικής.



Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας.












  Ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου, Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, δημιουργός του curcumin.gr, σας ευχαριστεί που αφιερώσατε τον πολύτιμο χρόνο σας, για να διαβάσετε το παρόν άρθρο. Αν θα θέλατε να λαμβάνετε την ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ του Δρ Δ.Ν.Γκέλη μπορείτε να εγγραφείτε στα ενημερωτικά μας email στέλνωντας μας τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομειου, μέσω της παρακάτω φόρμας.